Mijn visie

Een goede fietshouding is het halve werk!
Alleen een perfecte match tussen de wielrenner en de fiets maakt een optimale prestatie.
Door een goede afstelling van je fiets verlaag je de kans op blessures en krachtverlies, terwijl je fietsplezier en prestaties worden verbeterd.
Elk type wielrenner op welk niveau dan ook, wil met veel plezier op de fiets zitten.
Dat doe je op een fiets, die perfect bij je past.
Het komt vaak voor dat je na een tijd fietsen niet prettig op de fiets zit door zadelpijn, brandend of doof gevoel onder de voet, tintelingen in armen en handen, knieklachten, rug- en/of nekpijn en soms zelfs hoofdpijn.
Vaak komen deze klachten voort uit een onjuiste positie op de fiets.
Doordat de fiets verkeerd staat afgesteld in combinatie met een verkeerde zadel of stuur, kunnen deze klachten zich gaan ontwikkelen. Het kan ook zijn, dat de fiets die je hebt niet bij je past.

Tijdens de fietsmeting houd ik rekening met de blessures die er op dat moment zijn, maar ook met blessures die er in je verleden zijn geweest. Daarnaast houd ik ook rekening met je doelen, die je stelt als wielrenner.
Door stap voor stap te werk gaan, zie je continu de veranderingen in je fietshouding, wat het mogelijk maakt om je uiteindelijk perfect op de fiets te zetten.
Tijdens de fitting krijg je informatie en tips over het juiste materiaal en de houding.
Niet alleen advies in sturen, stuurpen lengte, zadel, crank lengte en pedalen, maar ook in frame geometrie.

Ik controleer je zitpositie met het Gebiomized video analysesysteem, terwijl je fietst op de Tacx.
Door uit verschillende hoeken te filmen, analyseer ik de zij- en voorkant van de renner en kan zo de juiste uittraphoeken berekenen.
Door voortdurend je houding tijdens de fietsmeting iets te wijzigen, ben ik in staat om iedereen op de meest correcte manier op de fiets te zetten.